Creșterea și dezvoltarea armonioasă a unui copil, încă din prima zi de viață, este influențată de doi factori extrem de importanți, dar și ignorați în ultima perioadă: alimentația și mișcarea.
Tendintele actuale arată o creștere considerabilă și ingrijoratoarea a obezității infantile, cu precădere în țările dezvoltate, ajungând chiar, în unele zone la procente de peste 33% la copiii de peste 5 ani. De asemenea, ultimele studii au demonstarat o scădere a vârstei de apariție în populația generală a unor boli precum sindromul metabolic, diabetul zaharat tip II și a bolilor cardiovasculare, boli ce până acum erau atribuite persoanelor peste 60 de ani.
Ce este de facut? Preventie. Cum? Învățând copilul să se obișnuiască, încă de la vârstă mică, cu o alimentație sănătoasă și un program zilnic de mișcare, metode simple și usor de pus în practică – perfecte pentru preventie.
O alimentație sănătoasă înseamnă un program de mese organizat, consum zilnic de legume, fructe și lactate, limitarea aportului de alimente grase și a folosirii excesive a uleiurilor, dar și scăderea cantității de zahăr, a băuturilor îndulcite și a dulciurilor procesate din alimentația unui copil. Pentru mai multe sfaturi vă ateptam in clinica noastra pentru o consultatie de nutritie pediatrica dr. Gabriela Mitea – medic specialist pediatru.
01 oct.